Enhanced Due Diligence (EDD)

Met de software van Noctua voer je gemakkelijk Enhanced Due Diligence uit. Onze software helpt verschillende financiële instellingen om hun risico’s te verkleinen door middel van EDD. Met onze software kun je gemakkelijk en overzichtelijk te werk gaan. Risicofactoren komen met ons systeem snel aan het licht.

Je verkrijgt uitgebreid inzicht in potentiële partners met Enhanced Due Diligence

Enhanced Due Diligence (EDD) is een specifiek onderdeel van het KYC-proces. Hierbij kijkt een onderzoeksanalist op een dieper niveau naar (potentiële) klanten en bijbehorende risico’s. Bij een normaal klantenonderzoek komen deze risico’s niet aan de oppervlakte. EDD gaat verder dan CDD en streeft naar een hoger niveau van identiteitsborging voor financiële instellingen. Daarbij inventariseert en analyseert de analist bijvoorbeeld ook de risicocategorie. Enhanced Due Diligence is specifiek ontworpen om risicovolle of vermogende klanten en grote transacties kritisch onder de loep te nemen. Deze categorie klanten en transacties brengt immers grotere risico’s met zich voor de financiële sector. Om deze risico’s uit te sluiten, zijn een strenge regulering en controle cruciaal.

Kenmerken van EDD

Onze software ondersteunt de volgende Enhanced Due Diligence-kenmerken:
  • Rigoureus en robuust beleid, inclusief bewijslast en gedetailleerde informatie
  • Gedetailleerde documentatie van EDD-proces voor financiële instellingen (bij voorkeur met validatie van onderzoeksstappen en informatiebronnen)
  • Vragen met redelijke zekerheid om KYC-risicobeoordeling te berekenen
  • Speciale aandacht voor prominente personen (PEP’s), die vanwege hun positie een hoger risico lopen

Ontdek hoe onze EDD financiële instellingen helpt

Voer jouw Enhanced Due Dilligence gemakkelijk en zorgvuldig uit met de onderzoekssoftware van ons bedrijf in Utrecht. Wil je meer weten over onze software of ben je benieuwd hoe onze software financiële instellingen helpt om EDD uit te voeren? Stel jouw vragen gerust via ons contactformulier, stuur ons een e-mail via info@noctua.nl of bereik ons telefonisch via +31 (0)70 4442887.

Past dit bij uw onderneming?

Neem dan snel contact met ons op voor een demo