CDD-onderzoek uitvoeren

Met de software van Noctua kan je gemakkelijk CDD-onderzoek uitvoeren. CDD, of “Customer Due Diligence”, betekent vrij vertaald “gepaste zorgvuldigheid”. Een KYC- (“Know Your Customer”) of CDD-onderzoek is essentieel wanneer je als financieel bedrijf overweegt samen te werken met een potentiële klant. Onze software ondersteunt jou in een dergelijk onderzoek en helpt je om eventuele risico’s te ontdekken.

Je hebt meer zekerheid met een CDD-onderzoek

CDD en KYC omvatten het beleid waarin organisaties tot in de kleinste details op de hoogte zijn van de bedrijven waarmee ze financieel samenwerken of zakendoen. Niet alleen voor organisaties zelf is het belangrijk dat ze de wet- en regelgeving naleven. Die verplichting geldt natuurlijk ook voor (potentiële) klanten. Om reputatieschade te voorkomen, is het daarom verstandig om klanten vooraf uitgebreid te screenen. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van de onderzoekssoftware van ons bedrijf in Utrecht. Onze software helpt jou als data-analist om snel en eenvoudig CDD-onderzoek uit te voeren.

Wetgeving rondom KYC en CDD

De maatregelen voor KYC liggen vast in zowel de Nederlandse als de Europese wetgeving. Voor een financieel bedrijf is KYC cruciaal om de mogelijke risico’s van fraude en criminaliteit uit te sluiten. Dit wordt gedaan aan de hand van een grondig CDD-onderzoek. Sterker nog: ze zijn verplicht om een goed KYC/CDD-beleid uit te stippelen en uit te voeren. Wil je bovenop gebruikelijke KYC extra zekerheid voordat je financieel zaken doet met een potentiële klant? Dan helpt onze software jou ook bij het uitvoeren van uitgebreide Enhanced Due Dilligence.

Vraag ons naar de mogelijkheden van onze software voor jouw bedrijf

Voer betrouwbaar KYC- en CDD-onderzoek uit voordat je financieel in zee gaat met een mogelijke klant en vermijd onnodige risico’s. Wil je meer weten over onze software of ben je benieuwd hoe onze software jou helpt om ondermijning op te lossen? Stuur jouw vragen gerust in een bericht via ons contactformulier, bel ons via +31 (0)70 4442887 of stuur een e-mail naar info@noctua.nl.

Past dit bij uw onderneming?

Neem dan snel contact met ons op voor een demo