Onderscheidende functionaliteiten Noctua

Dynamische netwerkanalyse

Met een paar muisklikken maakt Noctua een dynamische netwerkanalyse. Dynamisch betekent dat je dit netwerk met klikken of via handmatige verbindingen verder uitbreidt. Met deze toevoegingen geef je stap voor stap een vervolg aan je onderzoek. Het vormt de basis voor een nieuwe intuïtieve manier van onderzoek doen.

Tijdlijnweergave

Data wordt bruikbare informatie als je deze op verschillende manieren kunt analyseren. Binnen Noctua kan je als onderzoeker met de visualisatie van de tijdlijn zien wanneer iets heeft plaatsgevonden.

Geografische weergave

Google maps is volledig geïntegreerd binnen Noctua. Dit maakt het mogelijk om elk gebouw, stuk grond, vaartuig, persoon, of een gevonden object met een locatie, zoals een adres of geocode, op deze kaart plotten.

De kaartweergave tab verschijnt automatisch zodra je objecten met een locatie hebt gevonden.

Aanvullende informatie over bijvoorbeeld het gebied waar het object zich bevindt is slechts een muisklik verwijderd. Dit is ideaal om snel een indruk krijgen van de bestaande bedrijven in een gebied, of andere gewenste informatie als bevolkingsdichtheid mogelijk van belang voor een onderzoek.

Bronnen

Om jouw werkzaamheden als onderzoeker te faciliteren, heb je via Noctua toegang tot een groot aantal bronnen. Voorbeelden zijn de PEP en sanctielijsten, GBA (alleen voor gemeenten), Kamer van Koophandel, Open Corporates (200 miljoen+ ondernemingen), UBO-register en Kadaster. Elke via een API te benaderen bron kan worden toegevoegd.

CSV-bestanden als bron

Beschik je over eigen lijsten die je eenvoudig kunt omzetten naar een csv-bestand? Mooi zo, je kunt dit als bron opnemen in Noctua. Zo creëer je de volgende mogelijkheden voor onderzoek:

  • Gebruik downloads van een (deel) van een bestand als bron
  • Neem eenvoudige lijstjes op in het onderzoek
  • Transformeer de resultaten van zoekacties (social media) tot bron
  • Maak je eigen ‘csv-blacklist’

Notificaties - Red flags

Slimme algoritmes doen het saaie werk voor je, door op de achtergrond diep te graven in de bronnen, speurend naar red flags. Ze sturen je een notificatie als ze ‘onraad ruiken’. Deze kun je na beoordeling bestempelen als een red flag, of gefundeerd negeren.

Alerts

Als er een dossier is afgehandeld kun je met behulp van de software alerts instellen. Treden er veranderingen op in de open of gesloten bronnen, die voor het dossier van belang zijn? Dan ontvang je een alert. Aan jou als onderzoeker de taak om wel of geen actie te ondernemen.

Licht en zwaar onderzoek

De software stelt je in staat om binnen Noctua meerdere rollen aan te maken. Met zo’n rolverdeling stel je per onderzoeker verschillende bronnen beschikbaar. Zo kunnen we de software eenvoudig inrichten om een KYC (Know Your Customer) te doen, evenals een pittiger EDD (Enhanced Due Diligence) onderzoek.

Rapportagetool

De rapportagetool in Noctua toont de opgehaalde informatie uit de verschillende bronnen op uniforme wijze. Als gebruiker selecteer je welke informatie je automatisch wilt opnemen in het rapport. Met behulp van de audit trail kun je altijd achteraf zien hoe en wanneer de informatie is toegevoegd.

Export functie

Wil je als onderzoeker data exporteren en inladen in bijvoorbeeld Analist´s Notebook? Dit kan met de handige exportfunctie in Noctua. Het volledig vooronderzoek wordt in Noctua gedaan waarna alle informatie wordt geëxporteerd. Deze functionaliteit bespaart veel tijd in vervolgonderzoek met andere software.

Casemanagement

Per klant maakt Noctua een dossier aan. Elk dossier dient als basis van verschillende onderzoeken. Casemanagement geeft per dossier een volledig inzicht in de historie van de klant. Inclusief de weergegeven alerts. De rapportagetool in Noctua toont de opgehaalde informatie uit de verschillende bronnen op uniforme wijze. Als gebruiker selecteer je welke informatie je automatisch wilt opnemen in het rapport. Met behulp van een audit trail kun je altijd achteraf zien hoe en wanneer de informatie is toegevoegd.

Audit trail

Noctua legt elke handeling van een gebruiker op de achtergrond vast. Inzage en inzicht in de genomen stappen van de onderzoeker is juridisch gezien van groot belang. Bijvoorbeeld als onderbouwing bij het weigeren van een vergunning. Of om fouten in een onderzoek aan te tonen.

Er is meer

Dit is slechts een greep uit de belangrijkste functionaliteiten van Noctua. Er is veel meer, van kleine slimme handigheidjes tot indrukwekkende OSINT tools. Geheel vrijblijvend geven we met alle plezier een demonstratie om te laten zien wat je als onderzoeker met Noctua in huis haalt.

Vraag een demo aan

Geïnteresseerd? Neem dan gauw contact met ons op